درمان عدم نزول بیضه

درمان عدم نزول بیضه
0 ۱,۱۴۷

عدم نزول بیضه چیست ؟

بیضه نزول نکرده (کریپتورکیدیسم) بیضه ای است که قبل از تولد به موقعیت مناسب خود در کیسه بیضه نرسیده است. معمولاً فقط یک بیضه تحت تأثیر قرار می گیرد ، اما حدود 10 درصد از موارد ، هر دو بیضه نزول نمی کنند.

بیضه نزول نکرده به طور کلی ناشایع است ، اما در میان نوزادان پسر نارس بطور شایع دیده می شود.

اکثریت قریب به اتفاق اوقات ، بیضه نزول نکرده در طی چند ماه اول زندگی خود به خود به موقعیت مناسب می رسد. اگر پسرتان یک بیضه نزول نکرده دارد است که خودبخود اصلاح نشده ، ممکن است جراحی برای اصلاح موقغیت بیضه، لازم باشد

علائم عدم نزول بیضه

ندیدن یا عدم لمس بیضه در محل مورد انتظار ، نشانه اصلی بیضه نزول نکرده است.

در طی رشد جنین ، بیضه ها در شکم تشکیل می شوند. در طی چند ماه از رشد طبیعی جنین ، بیضه ها به تدریج از شکم از طریق یک مجرای لوله مانند در کشاله ران (کانال مغبنی) به داخل کیسه بیضه پایین می آیند. در کریپتورکیدیسم، این روند متوقف می شود یا به تأخیر می افتد.

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم

هنگامی که کودک شما اندکی پس از تولد معاینه می شود ، بیضه نزول نکرده معمولاً تشخیص داده می شود. اگر پسرتان مبتلا به کریپتوزکیدیسم است، از پزشک بپرسید که  چند بار نیاز به معاینه دارد. اگر تا 4 ماهگی فرزندتان بیضه به کیسه بیضه منتقل نشده باشد ، احتمالاً این مشکل خودبخود برطرف نخواهد شد.

درمان بیضه نزول نکرده هنگامی که پسر شما هنوز کودک است ممکن است خطر عوارض بعدی در زندگی مانند ناباروری و سرطان بیضه را کاهش دهد.

پسران بزرگتر – از نوزادان گرفته تا قبل از بلوغ – که در بدو تولد بهضه های طبیعی داشتند، ، ممکن است بعداً بیضه را “از دست بدهند”. این شرایط ممکن است نشانگر موارد زیر باشد:

  • بیضه قابل برگشت ، که بین کیسه بیضه و کشاله ران به عقب و جلو حرکت می کند و ممکن است هنگام معاینه بدنی به راحتی با دست به داخل کیسه بیضه هدایت شود. این غیر طبیعی نیست و به دلیل یک رفلکس عضلانی در کیسه بیضه است.
  • بیضه صعودی ، یا کریپتورکیدیسم اکتسابی ، که به کشاله ران برگشته است و نمی توان آن را با دست به داخل کیسه بیضه هدایت کرد.

اگر متوجه تغییراتی در دستگاه تناسلی پسرتان شدید یا نگران رشد او هستید ، با پزشک او صحبت کنید.

علل عدم نزول بیضه

علت دقیق کریپتورکیدیسم مشخص نیست. ترکیبی از ژنتیک ، سلامت مادر و سایر عوامل محیطی ممکن است هورمون ها ، تغییرات بدنی و فعالیت عصبی را که بر رشد بیضه ها تأثیر می گذارد ، مختل کند.

عوامل خطر

عواملی که ممکن است خطر بیضه نزول نکرده در نوزاد را افزایش دهند عبارتند از:

  • وزن کم هنگام تولد
  • تولد زودرس
  • سابقه خانوادگی بیضه نزول نکرده یا سایر مشکلات رشد دستگاه تناسلی
  • شرایط جنین که می تواند رشد را محدود کند ، مانند سندرم داون یا نقص دیواره شکم
  • مصرف الکل توسط مادر در دوران بارداری
  • سیگار کشیدن توسط مادر یا قرار گرفتن در معرض دود سیگار
  • قرار گرفتن والدین در معرض برخی از آفت کش ها

عوارض عدم نزول بیضه

برای اینکه بیضه ها رشد و عملکرد عادی داشته باشند ، باید کمی خنک تر از دمای طبیعی بدن باشند. کیسه بیضه این محیط خنک تر را فراهم می کند. عوارض قرار نگرفتن بیضه در محل طبیعی عبارتند از:

  • سرطان بیضه
  • مشکلات باروری
  • پیچش بیضه.
  • تروما
  • فتق اینگوینال

تشخیص عدم نزول بیضه

پس از تولد ، اگر پزشک نتواند هیچ بیضه ای را در کیسه بیضه لمس کند، ممکن است آزمایش های بیشتری را برای افتراق عدم تشکیل بیضه ار کریپتورکیدیسم ، انجام دهد. برخی از بیماری ها که منجر به عدم وجود بیضه می شوند ، در صورت عدم تشخیص و درمان ، بلافاصله پس از تولد می توانند باعث مشکلات جدی پزشکی شوند.

اگر پسرتان مبتلا به کریپتورکیدیسم باشد ، پزشک وی ممکن است جراحی را برای تشخیص و درمان بالقوه توصیه کند

آزمایش های تصویربرداری ، مانند سونوگرافی و MRI ، به طور کلی برای تشخیص بیضه نزول یافته توصیه نمی شود. هرچند این موضوع به نظر پزشک بستگی دارد.

درمان عدم نزول بیضه

هدف از درمان انتقال بیضه نزول نیافته به محل مناسب آن در کیسه بیضه است. درمان قبل از 1 سالگی ممکن است خطر عوارض بیضه نزول نکرده ، مانند ناباروری و سرطان بیضه را کاهش دهد. توصیه می شود جراحی قبل از 18 ماهگی کودک انجام شود.

عمل جراحی

بیضه نزول نکرده معمولاً با جراحی اصلاح می شود. جراح با دقت بیضه را در کیسه بیضه قرار داده و در جای خود بخیه می زند (ارکیوپکسی). این روش را می توان با لاپاراسکوپ یا با جراحی باز انجام داد.

درمان هورمونی

درمان هورمونی شامل تزریق گنادوتروپین جفتی انسانی (HCG) است. این هورمون می تواند باعث نزول بیضه به کیسه بیضه شود. درمان هورمونی معمولاً توصیه نمی شود زیرا اثربخشی آن بسیار کمتر از عمل جراحی است.

سایر درمان ها عدم نزول بیضه

اگر پسر شما یک یا هر دو بیضه ندارد – زیرا یکی یا هر دو مفقود شده است یا بعد از جراحی از بین رفته است – ممکن است پروتزهای بیضه را برای کیسه بیضه در نظر بگیرید که می تواند در اواخر کودکی یا بلوغ کاشته شود. این پروتزها ظاهری نرمال به کیسه بیضه می دهند.

اگر پسرتان حداقل یک بیضه سالم نداشته باشد ، پزشک، کودک شما را به متخصص متخصص غدد ارجاع می دهد تا در مورد درمان های هورمونی آینده که برای بلوغ جنسی و رشد جسمی لازم است ، بحث کند.درمان عدم نزول بیضه

 

منبع mayoclinic

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.