دکتر خوب برای درمان عدم نزول بیضه

درمان عدم نزول بیضه
0 ۲,۱۲۷

عدم نزول بیضه

دکتر خوب برای درمان عدم نزول بیضه – بیضه نزول نکرده (cryptorchidism) بیضه ای است که قبل از تولد به موقعیت مناسب خود در کیسه بیضه نرسیده است. معمولاً فقط یک بیضه تحت تأثیر قرار می گیرد ، اما حدود 10 درصد از مواقع هر دو بیضه نزول نمی کنند. بیضه ها در حین رشد جنین در شکم تشکیل می شوند. در طی چند ماه آخر رشد طبیعی جنین ، بیضه ها به تدریج از شکم از طریق مجرای لوله مانند در کشاله ران (کانال اینگوینال) به داخل کیسه بیضه فرود می آیند.

علائم

ندیدن یا احساس نکردن بیضه در جایی که انتظار می رود، نشانه اصلی بیضه نزول نکرده است.

زمان مراجعه به پزشک

بیضه نزول نکرده معمولاً هنگامی که نوزاد شما کمی بعد از تولد معاینه می شود ، تشخیص داده می شود. اگر پسرتان بیضه اش نزول نکرده است ، از پزشک بپرسید که چند وقت یکبار پسرتان نیاز به معاینه دارد. اگر بیضه تا 4 ماهگی به داخل کیسه بیضه حرکت نکرده باشد، احتمالاً مشکل به خودی خود برطرف نمی شود. درمان بیضه نزول نکرده در زمانی که فرزند شما هنوز بچه است ممکن است خطر عوارض بعدی مانند ناباروری و سرطان بیضه را کاهش دهد.

علل

علت دقیق بیضه نزول نکرده مشخص نیست. ترکیبی از ژنتیک ، سلامت مادر و سایر عوامل محیطی و هورمون ها ، تغییرات فیزیکی و فعالیت عصبی را که بر رشد بیضه ها تأثیر می گذارد ،میباشد.

عوامل خطر

عواملی که ممکن است خطر بیضه نزول نکرده را در نوزادان افزایش دهند عبارتند از:

  • وزن کم هنگام تولد
  • تولد زودرس
  • سابقه خانوادگی بیضه نزول نکرده یا سایر مشکلات رشد دستگاه تناسلی
  • شرایطی که می تواند رشد جنین را محدود کند ، مانند سندرم داون یا نقص دیواره شکم
  • مصرف الکل در دوران بارداری
  • سیگار کشیدن یا قرار گرفتن مادر در معرض دود سیگار
  • مواجهه والدین با برخی از سموم دفع آفات

عوارض عدم نزول بیضه

برای اینکه بیضه ها رشد کرده و عملکرد طبیعی داشته باشند ، باید کمی سردتر از دمای طبیعی بدن باشند. کیسه بیضه در خارج از بدن این محیط خنک تر را فراهم می کند. پس اگر بیضه بیرون از بدن و داخل کیسه بیضه قرار نگیرد،این عوارض ایجاد میشود:

  • سرطان بیضه: سرطان بیضه معمولاً در سلولهای بیضه که اسپرم نابالغ تولید می کنند، شروع می شود. مردانی که بیضه نزول نکرده واقع در شکم دارند نسبت به بیضه نزول نکرده واقع در کشاله ران، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان بیضه هستند. تصحیح جراحی بیضه نزول نکرده ممکن است خطر ابتلا به سرطان بیضه را در آینده کاهش دهد، اما این خطر را از بین نمیبرد.
  • مشکلات باروری: بعلت تعداد کم اسپرم ، کیفیت پایین آن ایجاد میشود.

سایر عوارض مربوط به محل غیر طبیعی بیضه نزول نشده عبارتند از:

  • پیچ خوردگی بیضه: پیچ خوردگی بیضه باعث درگیری رگ های خونی ، اعصاب و لوله ای که منی را از بیضه به آلت تناسلی منتقل می کند، میشود. این وضعیت دردناک، باعث قطع خون بیضه می شود. اگر به موقع درمان نشود ، ممکن است باعث از بین رفتن بیضه شود. پیچ خوردگی بیضه در بیضه های نزول نکرده 10 برابر بیشتر از بیضه های معمولی رخ می دهد.
  • ضربه: اگر بیضه ای در کشاله ران قرار داشته باشد ، ممکن است در اثر فشار به استخوان ناحیه تناسلی، آسیب ببیند.
  • فتق اینگوینال: زمانی که دهانه بین شکم و کانال اینگوینال خیلی شل باشد، بخشی از روده ها می توانند به کشاله ران فشار بیاورند.

تشخیص عدم نزول بیضه

اگر فرزند شما بیضه اش نزول نکرده است ، پزشک ممکن است برای تشخیص و درمان احتمالی عمل جراحی را توصیه کند:

  • لاپاراسکوپی
  • جراحی باز

پس از تولد ، اگر پزشک نتواند بیضه هایی را در کیسه بیضه لمس کند، ممکن است آزمایشات بیشتری را برای تعیین اینکه آیا بیضه ها به جای خود نزول نکرده اند، درخواست کند.

درمان عدم نزول بیضه

هدف از درمان انتقال بیضه نزول نشده به محل مناسب خود در کیسه بیضه است. درمان قبل از 1 سالگی ممکن است خطر عوارض بیضه نزول نکرده مانند ناباروری و سرطان بیضه را کاهش دهد. در کل توصیه می شود جراحی قبل از 18 ماهگی کودک انجام شود.

بیضه نزول نکرده معمولاً با جراحی اصلاح می شود. جراح بیضه را با دقت در داخل کیسه بیضه قرار داده و در محل خود بخیه می کند.ارکیوپکسی نام این روش جراحی است.این روش را می توان با لاپاراسکوپ یا با جراحی باز انجام داد.

زمان جراحی فرزند شما به عوامل مختلفی بستگی دارد ، مانند سلامتی او و اینکه این عمل چقدر دشوار است. جراح به احتمال زیاد انجام عمل جراحی را زمانی توصیه می کند که پسرتان در حدود 6 ماهگی و قبل از 12 ماهگی باشد. به نظر می رسد درمان جراحی اولیه خطر عوارض بعدی را کاهش می دهد.

در برخی موارد ، ممکن است بیضه دارای بافت غیر طبیعی یا مرده باشد. که در این حالت جراح این بافت را برمی دارد.

اگر پسرتان دارای فتق مرتبط با بیضه نزول نکرده باشد، فتق در حین عمل ترمیم می شود.

پس از عمل جراحی ، فرزندتان باید تحت نظر جراح باشد.در این پیگیری ها وضعیت رشد بیضه و عملکردش وباقی ماندنش در محل صحیح، بررسی میشود.در پیگیری ها این اقدامات انجام میشود:

  • معاینات فیزیکی
  • سونوگرافی کیسه بیضه
  • آزمایش سطح هورمون ها

درمان هورمونی: این درمان شامل تزریق گنادوتروپین کوریونی انسان (HCG) است. این هورمون می تواند باعث حرکت بیضه به کیسه بیضه شود. درمان هورمونی به تنهایی معمولاً توصیه نمی شود زیرا بسیار کمتر از جراحی موثر است.

سایر درمان ها

اگر پسرتان یک یا هر دو بیضه را ندارد ، ممکن است از پروتزهای بیضه استفاده شود که می تواند در اواخر دوران کودکی یا نوجوانی کاشته شود. این پروتزها ظاهری طبیعی به کیسه بیضه می دهند.

جمع بندی

ارکیوپکسی، رایج ترین روش جراحی برای اصلاح یک بیضه نزولی ، دارای موفقیت نزدیک به 100 درصد است. باروری مردان پس از جراحی با یک بیضه نزول نکرده تقریبا طبیعی است ، اما در مردان با دو بیضه نزول نکرده به 65 درصد می رسد. جراحی ممکن است خطر سرطان بیضه را کاهش دهد ، اما خطر ایجاد آن را از بین نمی برد. دکتر خوب برای درمان عدم نزول بیضه

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.