ختنه پیغمبری یا هیپوسپادیاس چیست ؟
ختنه پیغمبری یا هیپوسپادیاس
ختنه پیغمبری یا هیپوسپادیاس چیست – پیشابراه (مجرای ادراری) ، لوله ای است که ادرار و اسپرم را از طریق آلت تناسلی به خارج از بدن منتقل می کند. در بیماری هایپوسپادیاس ، سوراخ خروجی پیشابراه در نوک آلت تناسلی به درستی تشکیل نمی شود.
این وضعیت می تواند باعث اختلال در دفع ادرار و نیز عملکرد جنسی شود. پسران نوزاد مبتلا به هایپوسپادیاس، پس از چند ماهگی می توانند تحت عمل جراحی قرار گیرند.
ختنه پیغمبری یا هیپوسپادیاس چیست ؟
هیپوسپادیاس نوعی نقص مادرزادی است که مجرای ادرار در آلت تناسلی کودک به درستی رشد نمی کند. مجرای ادرار لوله ای است که ادرار و اسپرم را از طریق آلت تناسلی مرد برای خارج شدن از بدن حمل می کند.ختنه پیغمبری یا هیپوسپادیاس چیست
درمان از بروز مشکلات بعدی در زندگی ، مانند مشکلات در رابطه جنسی جلوگیری می کند.
هیپوسپادیاس چگونه بر آلت تناسلی مرد تأثیر می گذارد؟
در اوایل رشد جنین ، مجرای ادرار به شکل یک کانال باز شروع به تشکیل میکند. این لوله با رشد جنین قبل از تولد بسته می شود. دهانه مجرای ادرار – جایی که اسپرم و ادرار خارج می شود – مئاتوس (me-ATE-us) نامیده می شود. به طور معمول ، مئاتوس در نوک آلت تناسلی مرد است.
در نوزادی که هیپوسپادیاس دارد ، مئاتوس در مکان دیگری تشکیل می شود. ممکن است به جای نوک آلت، روی شافت (بدنه) آلت تناسلی یا بیضه باشد.
انواع هیپوسپادیاس کدامند؟
تقسیم بندی بر اساس محل باز شدن مجرا انجام میشود :
- Subcoronal: نزدیک سر آلت تناسلی مرد.
- میانه ای: در امتداد شافت آلت تناسلی مرد ( روی بدنه ی آلت)
- Penoscrotal: جایی که آلت تناسلی و کیسه بیضه بهم می رسند
آیا هایپوسپادیاس همان آلت تناسلی خمیده است؟
خیر . این دو شرایط یکسانی نیستند. اما نوزادان مبتلا به هایپوسپادیا ممکن است گاهی دارای آلت تناسلی خمیده باشند که انحنای مادرزادی آلت تناسلی نامیده می شود.ختنه پیغمبری یا هیپوسپادیاس چیست
هایپوسپادیاس چقدر شایع است؟
هیپوسپادیاس شایع است. تقریباً از هر 250 تا 300 پسر تازه متولد شده، یک نفر به هیپوسپادیاس مبتلا است. به نظر می رسد این میزان در فرهنگ های غربی در حال افزایش است – احتمالاً به دلیل استفاده زیاد از آلاینده ها و سموم دفع آفات.
علائم و علل
چه عواملی باعث هیپوسپادیاس می شود؟
محققان دقیقاً نمی دانند چه عواملی باعث هیپوسپادیاس می شود. با این حال ، به نظر می رسد که یک بیماری خانوادگی است. کودکانی که پدر و یا برادر مبتلا به این بیماری دارند، با احتمال بیشتری به هایپوسپادیاس مبتلا میشوند.
این مشکل در دوران بارداری رخ می دهد. آلت تناسلی مرد در حدود هفته هشتم بارداری شروع به رشد می کند. نقص مجرای ادرار بین هفته های نهم و دوازدهم اتفاق می افتد.
برخی عوامل در مادر می تواند خطر ابتلا به هیپوسپادیا در کودک را افزایش دهد ، از جمله مادرانی که:
- اضافه وزن (چاقی) داشته باشند
- بالای 35 سال باشند
- برای باردار شدن از درمان ناباروری استفاده کنند (احتمالاً به دلیل قرار گرفتن در معرض پروژسترون ، هورمونی که هنگام لقاح استفاده می شود).
- از هورمونهای دیگر قبل یا در هنگام حاملگی استفاده کنند
- در معرض آفت کش ها قرار بگیرند
- سیگار بکشند.
علائم هیپوسپادیاس چیست؟
در کودکان مبتلا به هیپوسپادیاس ، علائم عبارتند از:
- Chordee: آلت تناسلی مرد به سمت پایین منحرف می شود.
- بیضه نزول نکرده: یکی از بیضه ها به طور کامل به کیسه بیضه نزول نمی کند (در حدود 10٪ موارد)
- پوست ختنه گاه توسعه نیافته: پوستی که سر آلت تناسلی مرد را می پوشاند کامل نیست. نوزادان دارای هیپوسپادیا نباید ختنه شوند.
- ادرار غیرطبیعی: جریان غیر مستقیم ادرار
تشخیص و آزمایش ها
هیپوسپادیاس چگونه تشخیص داده می شود؟
ارائه دهندگان خدمات بهداشتی معمولاً این بیماری را هنگام تولد نوزاد تشخیص می دهند. بررسی هیپوسپادیاس بخشی از معاینه معمول نوزاد پس از تولد است.
متوجه شدن مسئله آسان است: سوراخ آلت تناسلی مرد در مکان نامناسبی است. غالباً پوست ختنه گاه شکل نگرفته است، بنابراین نوک آلت تناسلی در معرض دید قرار می گیرد. ( ختنه ی پیامبری)
اگر متخصص اطفال هیپوسپادیاس را تشخیص دهد ، شما را برای درمان به یک متخصص اورولوژی کودکان ارجاع می دهد. ترمیم هایپوسپادیاس می تواند مشکل را برطرف کند.
مدیریت و درمان
هیپوسپادیاس چگونه درمان می شود؟
جراحی می تواند هیپوسپادیاس را اصلاح کند. با روشهای جدیدتر جراحی ، کودکان می توانند در سنین پایین تر جراحی اصلاحی انجام دهند. ارائه دهنده خدمات بهداشتی شما ، درباره زمان دقیق جراحی کودک شما صحبت خواهد کرد.
بسیاری از متخصصان اورولوژی کودکان در حالی که کودک شما بین شش تا 12 ماه دارد جراحی را انجام می دهند. در آن سن ، مراقبت از محل جراحی بعد از عمل راحت تر است. همچنین ، بیهوشی برای فرزند ایمن تر است.
هدف از جراحی هیپوسپادیاس چیست؟
هدف از ترمیم هایپوسپادیاس یک آلت تناسلی مستقیم است که خروجی مجرای آن ، در محل درست و در نوک آلت تناسلی قرار دارد. نوزادان دارای هیپوسپادیا نباید ختنه شوند. جراح ممکن است از پوست اضافی ختنه گاه ، برای ترمیم استفاده کند.
در طی جراحی ، متخصص اورولوژی:
- شافت آلت تناسلی مرد را صاف می کند.
- مجرای ادرار جدید ایجاد می کند.
- دهانه مجرای ادرار را در نوک آلت تناسلی قرار میدهد.
4- پوست ختنه گاه را بازسازی می کند.
پیشگیری از هیپوسپادیاس
آیا می توانم از هیپوسپادیاس جلوگیری کنم؟
افراد باردار با داشتن یک سبک زندگی سالم می توانند خطر ابتلا به هیپوسپادیاس در کودک خود را کاهش دهند:
- سیگار نکشید و الکل مصرف نکنید.
- وزن سالم داشته باشید.
- در دوران بارداری اسیدفولیک (حدود 400 تا 800 میکروگرم در روز) مصرف کنید.
- برای معاینات منظم در دوران بارداری به ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود مراجعه کنید
چه زمانی باید به ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود مراجعه کنم؟
پس از جراحی ، کودک شما احتمالاً بدون هیچ گونه عارضه ای بهبود می یابد. ادرار ممکن است چند روز پس از جراحی صورتی رنگ به نظر برسد. اما اگر متوجه شدید ، کودک هرکدام از موارد زیر را دارد ، به پزشک خود مراجعه کنید:
- بیش از 24 ساعت تب 102 درجه فارنهایت یا بالاتر.
- مشکل در ادرار کردن یا ناتوانی در ادرار کردن
- تغییر رنگ آبی یا خاکستری در نوک آلت تناسلی .
- درد ، علی رغم استفاده از داروهای ضد درد
- خونریزی از ناحیه جراحی.